Javni poziv za ulazak sedme generacije korisnika Startup inkubatora RIjeka

Javni poziv za ulazak sedme generacije korisnika Startup inkubatora RIjeka Javni poziv za ulazak sedme generacije korisnika Startup inkubatora RIjeka
Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka

Prekosutra, 25. listopada bit će objavljen javni poziv za ulazak sedme generacije polaznika u riječki Startup inkubator. Pozivaju se mladi do 29 godina da se prijave. Ulaskom u Startup inkubator 6 mjeseci dobivaju besplatnu pomoć u realizaciji poslovnih ideja i plasiranja proizvoda na tržište.

Do sada se od 264 polaznika 32-dvoje zaposlilo, a 12 timova je osnovalo tvrtke. 

Riječki Startup inkubator već četiri godine pruža mladima podršku u razvoju poslovnih ideja, uz besplatnu savjetodavnu pomoć mentora. Do sada su Startupovi timovi razvijali ideje iz tehničkog i područja računalnih aplikacija, dizajna, biotehnologije, sporta, kulture, zabave nakon čega se nekolicina zaposlila ili osnovala vlastite tvrtke, kaže Vlasta Linić iz gradskog Odjela za poduzetništvo.

12 timova je osnovalo gospodarske subjekte koji aktivno djeluju na tržištu, a više od 30 ljudi se zaposlilo. U suradnji s riječkom razvojnom agencijom "Porin" pokrenuli su i izradu prototipa za projekte koji to zahtjevaju da bi se bolje prezentirali na tržištu i eventualno pronašli investitora.

Andrija Čolak, jedan od polaznika Startup inkubatora danas je mentor i svojim iskustvom pomaže mlađima kojima poručuje: "Ključno je da se prestanemo zavaravati da će se netko drugi pobrinuti za nas, nego se moramo pobrinuti sami za sebe. Želim podijeliti svoja iskustva jer sam imao nekoliko domaćih i internacionalnih projekata, uspona i padova, i to bih htio podijeliti s nekim koji tek kreće u poduzetništvo."

Javni poziv bit će otvoren do 22. studenog a detaljne informacije su na mrežnim stranicama startup.rijeka.hr.

Poslušajte prilog Biserke Belić:

 

Komentari