Jedra Kvarnera - što su zabilježili "Posejdoni s fotoaparatima"?

Jedra Kvarnera - što su zabilježili "Posejdoni s fotoaparatima"? Jedra Kvarnera - što su zabilježili "Posejdoni s fotoaparatima"?
Foto: Fotosavez PGŽ Foto: Fotosavez PGŽ
Foto: Fotosavez PGŽ Foto: Fotosavez PGŽ
Foto: Fotosavez PGŽ Foto: Fotosavez PGŽ
Foto: Fotosavez PGŽ Foto: Fotosavez PGŽ
Foto: Fotosavez PGŽ Foto: Fotosavez PGŽ

Foto: Fotosavez PGŽ

Izložba fotografija "Jedra Kvarnera" u organizaciji Fotosaveza Primorsko-goranske županije otvara se večeras u Muzeju grada Rijeke. Odabrani su radovi 66 autora koji su na natječaj prijavili 373 fotografije.

Fotosavez Primorsko-goranske županije već treću godinu zaredom raspisuje fotografski natječaj na temu života uz more, od mora i u moru Jedra Kvarnera. Slogan je Budi Posejdon s aparatom u ruci i čuvaj tradiciju svoga kraja. I ovogodišnji natječaj pokazuje da puno "Posejdona s fotoaparatom" brine i bilježi tradiciju: bit će izložene odabrane fotografije od ukupno 373, koliko ih je na natječaj prijavilo 66 autora.

Natječaj nije bio geografski ograničen, iako je u nazivu Kvarner, što znači da su fotografi mogli snimati na cijelome Jadranu ili čak Sredozemlju. Jedino je važno bilo da fotografije prikazuju atmosferu kulture življenja uz more i od mora. Autorski pristupi bili su različiti - neki su fotografirali doslovno jedra i jedrenje, a drugi metaforički pristupili zadanoj temi.

Što su sve zabilježili brojni autori fotografirajući more i ljude povezane s morem, provjerite na izložbi što se večeras u 19 sati otvara u Muzeju grada Rijeke i ostaje postavljena do 11. studenoga. Na otvorenju će najboljim autorima biti uručene nagrade i priznanja o kojima je odlučivao tročlani žiri: Iva Prosoli s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, profesionalni fotograf Petar Fabijan i ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović.

Komentari