Jer kazalište je posvuda: počinje ciklus "Zajc uz vas 2"

Jer kazalište je posvuda: počinje ciklus "Zajc uz vas 2"

Foto: HNK Zajc

Kako bi publika i dalje ostala u društvu s kazalištem, svi umjetnički ansambli HNK Ivana pl. Zajca pripremili su novi ciklus online programa "Zajc uz vas 2" koji se od petka može pratiti na službenoj mrežnoj stranici, Youtube kanalu te ostalim online platformama kazališta.

Riječke umjetnice i umjetnici su kratkim video formama, tematiziralali "novu normalnost", a: "prije svega socijalno distanciranje, koje je razdvojilo publiku i kazalište, ali i izvođače međusobno. našim online projektima upozorit ćemo na 'nenormalnost' premda trenutnu neophodnost te 'nove normalnosti', kao i na dvojbenost pojma 'socijalna distanca' koji našu društvenost, dakle ljudskost, pa samim time i kazalište kao mjesto i događaj društvenosti i ljudskosti, pretvara u - opasnost. Zašto ne bismo, čuvajući svoju društvenost i ljudskost, pa stoga i neophodnost kazališta, umjesto 'socijalne' govorili o 'sigurnoj' ili 'fizičkoj' ili naprosto 'zdravoj' - distanci?", pišu u kazalištu u najavi programa. 

U programu "Zajc uz vas 2" moći ćete čuti poznate operne duete, snimke komornih koncerata, balete bez dodira, programe pod nazivom "Drama u nama", a sve počinje večeras uz Riječki komorni orkestar. Detalje programa pronađite OVDJE.

Komentari