Jeste li izradili otočne iskaznice i vinjete?

Jeste li izradili otočne iskaznice i vinjete?

Valbiska (Foto: Branka Malnar / Radio Rijeka)

Agencija za obalni linijski pomorski promet podsjeća da će otočani korisnici javnog linijskog pomorskog prometa od 1. siječnja pravo na povlašteni prijevoz moći ostvariti samo temeljem otočnih iskaznica za osobe i vinjeta za vozila. Ako ih još niste izradili, zadnji su dani!

Agencija je pozvala otočane koji to još nisu učinili, da što prije podnesu zahtjeve da bi im se omogućilo pravodobno izdavanje iskaznica budući da od 1. siječnja 2015. počinje raditi informatički sustav evidencije otočnih prava (SEOP). 

Za otočnu iskaznicu za putnika, koja se izdaje besplatno, treba dostaviti ispunjen zahtjev, jednu fotografiju (kao za osobnu iskaznicu ili putovnicu), original osobne iskaznice na uvid, a za maloljetno dijete zahtjev podnosi roditelj. Izrada vinjete za vozila stoji 80 kuna, a treba dostaviti ispunjen zahtjev, prometnu dozvolu na uvid, original osobne iskaznice podnositelja zahtjeva na uvid te kopiju potvrde o uplati. 

Zahtjevi se podnose na prodajnim mjestima brodara Jadrolinija: Brestova, Mali Lošinj, Merag, Novalja, Porozina, Prizna, Rab, Rijeka (...) i Žigljen. Detaljne informacije dostupne su na www.agencija-zolpp.hr.

Pravo na besplatni prijevoz ostvaraju učenici, studenti, umirovljenici i osobe starije od 65 godina koje imaju prebivalište na otoku, a pravo na otočni popust svi drugi s prebivalištem na otocima. Pravo na povlašteni prijevoz imaju i vozila u vlasništvu otočana ili pravnih osoba, odnosno vlasnika obrta sa sjedištem na otoku ili korisnika leasinga.

Komentari