JGL-ov lijek protiv mučnina prošle godine najprodavaniji u Europi

JGL-ov lijek protiv mučnina prošle godine najprodavaniji u Europi

Foto: JGL

JGL-ov lijek Dramina proglašen je najprodavanijim lijekom u kategoriji prevencije bolesti kretanja, objavila je britanska nezavisna agencija Nicholas Hall.

Odnosi se to na regiju središnje i istočne Europe, gdje JGL uvjerljivo drži čak 20 posto tržišnog udjela. Lijek je prisutan na čak 16 tržišta među kojima posebno valja izdvojiti hrvatsko, te najveće JGL-ovo tržište, rusko, na kojima je već godinama lider s više od 80 posto tržišnog udjela po pojedinom tržištu.

Bolest kretanja, bolest putovanja, morska bolest ili stručno kinetoza, očituje se neugodnim simptomima poput vrtoglavice, umora, mučnine i povraćanja. Javlja se kod svih dobnih skupina, a poznato je da žene obolijevaju češće od muškaraca. Osobama koje pate od mučnine prilikom putovanja već dugi niz godina preporučuje se upravo antihistaminik, dimenhidrinat, aktivna komponenta Dramine, kao prvi lijek izbora.

Uspjeh svjetskih razmjera dolazi u godini u kojoj Dramina obilježava dvadeset godina od izlaska na tržište. S godišnjom prodajom od preko 3,5 milijuna komada, Dramina spada u tri najuspješnija brenda JGL-a, odmah nakon Aqua Marisa i Lactogyna.

Komentari