Jonathan u Pogonu kulture: Puni smo energije, jedva čekamo riječki koncert!

Jonathan u Pogonu kulture: Puni smo energije, jedva čekamo riječki koncert!

Jonathan (Foto: Jurica Galoić / Pixsell)

Sve popularniji Jonathan vraća se u Rijeku koncertom u Pogonu kulture 27.travnja, najavio je u našem programu frontmen benda Zoran Badurina – Ziro. Još je uvijek pun dojmova s američke turneje koja je, kaže, debelo premašila njihova očekivanja.

"Krenuli smo, zapravo, na festival South by Southwest, koji je nešto poput našeg Motovuna, samo puno veći, i oko toga smo gradili svirke po klubovima", priča naš gost. "Premrežili smo dobar dio SAD-a, a odjek je fantastičan, tim prije što nismo svirali za naše iseljenike, već pred publikom koja nas vidi prvi puta, iako su, naravno, i naši došli kad su čuli da gostuje bend iz Rijeke. Još nam se dojmovi nisu slegli, ali smo puni energije koju jedva čekamo istresti na ovom riječkom koncertu", pun je očekivanja frontmen Jonathana i kaže kako su sada već bend s tri albuma iza sebe, tako da zaista imaju što reći.

O usporedbama s poznatim svjetskim bendovima i stilu kaže kako je to je bilo smiješno jer su se spominjala imena od Briana Ferryja do Interpola. "Ali to je dobro jer su sve odlični izvođači", kaže Ziro, "a osim toga, to je i normalno - svi smo u bendu već prije svirali u drugim bendovima i toliko smo različiti da je valjda zato nastao taj zvuk koji je nama svojstven. Uglavnom, od početka smo znali što želimo, da nećemo potpisivati s diskografima nego ostati indie bend i svima nam se odmah svidjelo to što radimo", zaključuje Zoran Badurina. Poslušajte razgovor:

Jonathan u Pogonu kulture, pripremio Albert Petrović

Komentari