Još 14 nadzornih kamera u gradu

Još 14 nadzornih kamera u gradu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Rijeci se planira postavljanje još 14 nadzornih kamera radi kontrole javnog reda i mira, a riječka policija na prvom je mjestu u Hrvatskoj po otkrivanju proizvođača i dilera droge.

Sigurnosno stanje u Rijeci najbolje je do sada, a u gradu se planira postaviti još 14 nadzornih kamera na područjima na kojima često dolazi do narušavanja javnog reda i mira, najavio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Rijeke, zaključeno je kako će se ispitati mogućnost uključenja grada u projekt EU Horizont 2020. Kroz taj je projekt moguće osigurati sredstva za postavljanje kamera na području cijeloga grada Rijeke, uključujući groblja i mnoge javne površine na kojima je već prisutan problem konzumiranja alkohola.

Pročelnica gradskog Odjela za komunalni sustav Irena Miličević izvijestila je o planovima za nadogradnju 13 riječkih kamera koje bilježe protočnost prometa, kako bi mogle davati i podatke poput registracije automobila, nepropisno parkiranih vozila, prolaska kroz crveno svjetlo i slično.

Policija je pojačala suradnju s brojnim riječkim udrugama na suzbijanju zlouporabe droga te sprječavanju nasilja, posebice među mladim ljudima, rekla je načelnica primorsko-goranske Policijske uprave Senka Šubat. Riječka policija na prvom je mjestu u Hrvatskoj po identificiranju proizvođača droga i dilera, a rezultati u otkrivanju dilera čak su 20 posto bolji od zagrebačke Policijske uprave.

Komentari