Još šest oboljelih, od ponoći prekid rada svih trgovina osim prodaje hrane

Još šest oboljelih, od ponoći prekid rada svih trgovina osim prodaje hrane

Foto: HRT

Od ponoć na snagu stupa zabrana rada svim trgovinama koji ne prodaju hranu ili higijenske potrepštine. Normalno će raditi pekarnice, ljekarne, kiosci, benzinske crpke. Zabrana će trajati najmanje 30 dana.

Infektološkom obradom identicifirano je šest novih oboljelih, ukupno 87. Imamo 5 izliječenih, a ukupno je testiran 1171 uzorak. Hitna je intervenirala u 321 slučaju sumnje na bolest, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Gradovi u kojima se nalazie 87 oboljelih: Zagreb 41, Zadar 1, Varaždin 6, Slavonski Brod 1, Sisak 3, Rijeka 14, Pula 10, Osijek 7, Karlovac 1 i u Zaboku 3, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

Još jedan je novi slučaj u bolnicama i sada ih imamo ukupno 9.

Stožer priprema odluku, s obzirom da izmjene Zakona stupaju na snagu od sutra 00:01, tada mi donosemo donostiti odluke. S tim u vezi želim najaviti da ćemo donijeti na temelju mišljenja struke cijeli set mjera. Osnovno je da se svatko od nas pridržava mjera osobne higijene i distanciranja. Na zatvorenom prostoru udaljenost među osobama treba biti dva metra, a na otvorenom jedan metar. Kako bi to saživjelo u praksi svih građana priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne: sauni, bazeni, kina, klubovi, kazališta, rekao je Božinović.

Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim pripreme i dostave hrane. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima. Radit će benzinske crpke, pekarnice. Obustavlja se rad teretana, fitnes centara, treninzi, održavanje izložbi, revija, sajmova kao i svih vjerskih okupljanja, zaključio je Božinović.

Komentari