Juniori Hrvatske svjetski prvaci u vaterpolu

Juniori Hrvatske svjetski prvaci u vaterpolu Juniori Hrvatske svjetski prvaci u vaterpolu
Foto: Hrvatski vaterpolski savez Foto: Hrvatski vaterpolski savez
Foto: Hrvatski vaterpolski savez Foto: Hrvatski vaterpolski savez
Foto: VK Jug CO / Facebook Foto: VK Jug CO / Facebook

Hrvatska U-18 reprezentacija (Foto: Hrvatski vaterpolski savez)

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija je pobjedom 16:13 (2:2, 7:5, 2:4, 5:2) protiv Crne Gore u finalu Svjetskoga prvenstva za igrače do 18 godina u Podgorici osigurala naslov svjetskog prvaka! Mladi vaterpolist Primorja Lovro Paparić najbolji je strijelac u finalu s pet pogodaka.

HRVATSKA: Podrug (devet obrana), Herceg, Kreković, Valečić 2, Butić 2, Merčep 3, Pejković, Lazić 1, Paparić 5, Biljaka 3, Bratim.
CRNA GORA: Tešanović (devet obrana), Franeta 1, Ćetković, Saveljić 2, Matković 1, Dragović 2, Ukropina 3, Mijušković 1, Radović 2, Banićević 1, Krivokapić.

Nakon jučerašnje velike pobjede u polufinalu protiv Mađarske, hrvatski vaterpolisti do 18 godina u finalu su pobjedom protiv domaćina Crne Gore 16:13 otišli do kraja i osvojili naslov svjetskih prvaka. Ključan trenutak susreta dogodio se u posljednjoj četvrtini u kojoj se Hrvatska odvojila na tri razlike i tu prednost sačuvala do kraja. 

Junak susreta bio je mladi reprezentativac Primorja Lovro Paparić koji je s pet pogodaka bio najbolji strijelac finala, dok su po tri gola dodali Jakob Merčep i Matijas Biljak. Kod Crnogoraca najbolji s tri pogotka bio je Aleksa Ukropina.

Brončanu medalju osvojili su juniori iz Mađarske, koji su u susretu za treće mjesto bili bolji od vršnjaka iz Italije s 12:8.

Ovim velikim uspjehom izabranici Joška Krekovića pokazali su da hrvatski vaterpolo ne mora strahovati za svoju budućnost.

Komentari