Juniorke "Primorje Aqua Marisa" uvjerljivo najbolje u Hrvatskoj

Juniorke "Primorje Aqua Marisa" uvjerljivo najbolje u Hrvatskoj Juniorke "Primorje Aqua Marisa" uvjerljivo najbolje u Hrvatskoj
Foto: Primorje Aqua Maris Foto: Primorje Aqua Maris

Foto: Primorje Aqua Maris

Plivačice "Primorje Aqua Marisa" osvojile su sve četiri zlatne i jednu brončanu medalju na Državnom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom ove subote i nedjelje u Zagrebu te tako postale apsolutne prvakinje države u juniorskoj konkurenciji.

Riječke sinkroplivačice ponovile su prošlogodišnji uspjeh i pokazale da u ovom trenutku nemaju konkurenciju u ovoj dobnoj skupini. Slavlje riječke ekipe tim je veće što su uspjeh ponovno postigle iznimno nadmoćno nad konkurencijom, uz velike bodovne razlike po disciplinama. Uz riječke sinkrice medalje su osvojile još i plivačice zagrebačkog "Medveščaka", ukupno pet, a jednu osvojenu medalju imaju plivačice ŠASK-a iz Zagreba.

Za "Primorje Aqua Maris" nastupile su Magdalena RadovčićMatea ButoracPetra JuranovićKatja TurkovićAni JurkovićElena GalovićPaola Poklepović i Lea Petrović, koje su osvojile zlato u disciplinama solo, duo i tim. Za disciplinu kombinirane rutine osvajačicama zlata su se pridružile Ivona Stojšić i Ivana Radetić, koje se pripremaju za prelazak u ovaj rang natjecanja. Glavna trenerica juniorske ekipe je Monica Lazarić, kojoj je velika pomoć u pripremi ovog uspjeha bila pomoćna trenerica Marta Jeličić.

U disciplini solo prvakinja države postala je Matea Butorac, dok je Petra Juranović osvojila sedmo mjesto. Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je duet, u kojoj su Magdalena Radovčić i Matea Butorac s rezervom Petrom Juranović osvojile zlato, dok su broncu osvojile Katja Turković i Ani Jurković. Sa sve četiri osvojene zlatne medalje Matea Butorac je najuspješnija juniorka Republike Hrvatske ove sezone.

Velik je ovo uspjeh za riječke juniorke plivačice, koje su proglašene i najboljom juniorskom ženskom ekipom Primorsko-goranske županije za 2017. godinu i potvrda očekivanja njihove trenerice Monice Lazarić koja je nakon Kupa revija održanog u veljači najavila i osvajanje naslova državnih prvakinja. Priopćenje s rezultatima po kategorijama možete pronaći u prilogu.

Komentari