Juraj Šoljić: razgovori s upravom Uljanika jednom tjedno!

Juraj Šoljić: razgovori s upravom Uljanika jednom tjedno!

Foto: Pixsell

U riječki "3. maj" jutros stigle plaće i božićnice, no radnici pulskog "Uljanika", njih više od 3 tisuće, još nisu primili plaće. Sutra počinje teći zakonski rok od pet dana za mirenje po tom sporu, rekao je povjerenik Sindikata metalaca u "3. maju" Juraj Šoljić.

Tijekom dana učinjena su dva važna koraka prema restrukturiranju tvtke. Na inicijativu Sindikata metalaca, prvo su se sastali predstavnici svih sindikata u riječkom brodogradilištu, a potom zajednički nastupili na sastanku s predstavnicima Uprave Uljanika.

Zeleno svjetlo Europske komisije za državna jamstva za kredit od 96 milijuna eura još se očekuje, a aktualno stanje u tvrtki bilo je tema današnjeg sastanka. 

"Uprava je prihvatila naš zahtjev za aktivnim sudjelovanjem u izradi programa restrukturiranja. Rekli smo da je naš primarni cilj opstanak brodogradnje na lokalitetima Pula i Rijeka. Konkretno je dogovoreno da će se tjedno održavati sastanci sa sindikatima, odnosno socijalnim partnerima, kako bi svi imali podrobnije informacije", izvijestio je Šoljić nakon današnjega sastanka

Poslušajte:

Juraj Šoljić, pripremila Neva Funčić

Komentari