Juričan i Paparella na premijeri "Kumeka": Mi smo kraljevi otpada!

Juričan i Paparella na premijeri "Kumeka": Mi smo kraljevi otpada!

Paparella i Juričan u društvu riječkoga gradonačelnika na premijeri filma (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Riječko Art-kino Croatia sinoć je otvorilo prosinački program dvostrukom premijerom jednog od najiščekivanijih filmova godine. Riječ je o "Kumeku", trećem dijelu serijala "Gazda" redatelja Darija Juričana koji je nakon portreta Todorića i Kutle rekonstruirao politički uspon Milana Bandića.

Film o kontroverznome zagrebačkom gradonačelniku riječka će publika moći vidjeti na još pet projekcija, a na sinoćnjoj premijeri je, uz Darija Juričana, gostovao i scenarist Saša Paparella. Obojica su odgovarali na pitanja publike. Obojica vjeruju da je Bandićeva budućnost izvjesna - a to je, kažu, zatvor.

Hrvatsko pravosuđe je sporo, ali kad te uhvati, ide to, kaže Paparella. "Eto nestao je Todorić, nestao je Kutle, Sanader, pa i taj Mamić, doći će red i na Bandića. Inače, zanimljivo je da smo pokušali napraviti razgovor sa svom trojicom o kojima smo snimali film. Primio nas je jedino, i to ljubazno, Kutle, koji nam je posvetio pola dana. E sad pazi, nemoguće je doći do vlasnika najveće hrvatske tvrtke, nemoguće do gradonačelnika glavnog grada, ali je moguće do osuđenog kriminalca", naglašava scenarist "Kumeka".

Juričan pak upozorava publiku da film možda nije ono što očekuju. "Reakcije su otprilike ovakve: mlađi od 40 se urnebesno zabavljaju, a oni stariji žive u strahu da će gradonačelnik otrčati kući plačući i podnijeti ostavku", smije se redatelj.

"Radili smo ovaj film na naš način, a to je da smo skupili gomilu smeća, pa smo ga nanizali, a između smo umetnuli red kečapa, salamice, red senfića... I kao pravi kraljevi otpada, očekujemo i da na tom smeću zaradimo", ističe Juričan.

Na pitanje tko je sljedeći na redu, uz malu zadršku Juričan kaže: "Isus Krist... Recimo da će to biti razgovori s njime." Poslušajte prilog:

Riječka premijera "Kumeka", pripremio Albert Petrović

Komentari