Kako riješiti prometni kolaps na Kvarneru?

Kako riješiti prometni kolaps na Kvarneru? Kako riješiti prometni kolaps na Kvarneru?
Marko Boras Mandić i Đanino Sučić (Foto: Unija Kvarnera) Marko Boras Mandić i Đanino Sučić (Foto: Unija Kvarnera)

Foto: Unija Kvarnera

Razlog pada dolazaka turista nije u cijeni porcije lignji ili cijeni kave, već u katastrofalnim prometnim gužvama na koje nailaze - od čvora Šmrika do krčkog mosta, na otoku Krku i drugim turističkim odredištima na Kvarneru, kažu iz Unije Kvarnera.

Prometni kolaps turizma na Kvarneru - bila je tema o kojoj su danas u Rijeci govorili članovi Unije Kvarnera Marko Boras Mandić i Đanino Sučić. Prijedlog mjera poslali su Ministarstvu turizma, Autocesti Rjeka-Zagreb, Hrvatskim cestama i postaji prometne policije Rijeka.

"Naravno da postoji dugoročno rješenje koje će poboljšati prometnu infrastrukturu na način izgradnje novog Krčkog mosta, četverotračne ceste od mosta prema Valbiski i prema Gradu Krku, ali postoje i mjere koje se mogu donijeti praktički danas: rotor kod Šmrike već na čvoru Bakar skine s Primorke sav promet iz pravca graničnih prijelaza Rupa i Pasjak ako ide prema Crikvenici, a iz pravca Zagreba se skida na čvoru Oštrovica i preko Križišća ide dalje na Jadranovo", rekao je Marko Boras Mandić o jednoj od mjera.

Pročitajte cijelo pismo s prijedlozima:

Komentari