Kakva je budućnost riječkog Kazališta?

Kakva je budućnost riječkog Kazališta?

Foto: Pixsell

U ovo čudno doba korona virusa, tišine, praznine, pustih ulica i zatvorenih vrata mnogih ustanova, a posebno kulturnih institucija, riječko Kazalište Ivana pl. Zajca uvelo je zanimljiv online program.

Nakon velikog uspjeha online programa HNK Ivana pl. Zajca "Zajc uz vas", od 6. travnja u taj su svakodnevni popularni program uvršteni i noviteti. 

U ovo čudno doba koronavirusa, tišine, praznine, pustih ulica i zatvorenih vrata mnogih ustanova, a posebno kulturnih institucija, riječko Kazalište uvelo je zanimljiv online program pa tako svaki dan u osam sati slušamo Jutarnju (selfie) poeziju, u podne opernu ariju, pred večer za djecu Zajčić za laku noć, a u 22 sata gledamo Baletnu insomniu.

Kazališni arhiv čuva zapise, fotografije, dokumente, novinske članke, snimke predstava, dojmove publike, pa je to postala digitalna platforma na kojoj se kazališnoj publici i drugim vanjskim korisnicima predstavlja vrijedno arhivsko gradivo koje je dosad bilo skriveno u spremištima. I to je novost nastavka online programa. Prva predstavljena online izložba bila je Vježbanje života, a prva predstava kultni i kontroverzni Turbofolk Olivera Frljića.

Poslušajte razgovor o online programu i neizvjesnoj budućnosti riječkog Kazališta koji je s intendantom Marinom Blaževićem vodila Gloria Fabijanić Jelović.

Razgovor s Marinom Blaževićem, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari