Kamp za goranske odlikaše: ljetovanje za najmarljivije učenike

Kamp za goranske odlikaše: ljetovanje za najmarljivije učenike Kamp za goranske odlikaše: ljetovanje za najmarljivije učenike
Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka
Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka

Foto: Damir Pijaca / Radio Rijeka

Goranski osnovnoškolci odlikaši iz obitelji slabijeg imovinskog statusa već nekoliko dana ljetuju u kampu organiziranom u Centru za pružanje usluga u zajednici "Izvor" u Selcu.

Danas su ih posjetili predstavnici Primorsko-goranske županije koja, zajedno sa županijskim Društvom Crvenog križa, drugu godinu organizira nagradno ljetovanje za odlikaše iz Gorskoga kotara. U šest dana kampiranja djeci je, osim sunca i mora, na raspolaganju niz edukativnih i kreativnih radionica. Igra i druženje su, dakako, na prvom mjestu, ali i misli na rodbinu u Gorskome kotaru. 

Projekt je zamišljen kao nagrada djeci koja su kroz cijelu školsku godinu svojim trudom i zalaganjem zaslužila boravak na moru. Ove godine u kampu sudjeluje 17 djece. U igri i druženju, šest dana ljetovanja u Selcu za ove mlade Gorane brzo će proći. I već ove subote opet će se naći u svojim domovima u Čabru, Tršću, Lokvama, Mrkoplju, Ravnoj Gori i Fužinama. Iz Selca se javio Damir Pijaca:

Komentari