Kapitalni projekti u Kostreni: dom za starije osobe, muzej, marina

Kapitalni projekti u Kostreni: dom za starije osobe, muzej, marina Kapitalni projekti u Kostreni: dom za starije osobe, muzej, marina
Termoelektrana u Urinju (foto: Pixsell) Termoelektrana u Urinju (foto: Pixsell)
Uredit će se i plažni pojas (foto: Pixsell) Uredit će se i plažni pojas (foto: Pixsell)
Brodogradilište Viktor Lenac (foto: Pixsell) Brodogradilište Viktor Lenac (foto: Pixsell)

Vodič namijenjen poduzetnicima i ulagačima (foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka)

Iako je Kostrena još uvijek među najrazvijenijim općinama, strategija gospodarskog razvoja je dugoročna, ulagači su dobrodošli, a postojećima se pomaže s 11 poticajnih mjera. Ulaganja su potrebna u, primjerice, smještajne kapacitete.

Kako bi razvojne planove i projekte predstavili poduzetnicima i ulagačima, Općina Kostrena objavila je vodič.

Uz opće informacije, u vodiču postoje i one o strukturi gospodarstva, infrastrukturi i tržištu rada i poslovnim potporama. Jedanaest je poticajnih mjera a samo ove godine dodijeljeno je oko 250 tisuća kuna potpore.

Na 4 tisuće stanovnika 323 jeposlovnih subjekata iao su Ina i brodogradilište Vitkor Lenac još uvijek među najvažnijim gospodarskim djelatnostima.

Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić najavila je niz kapitalnih projekata: dom za starije osobe, muzej za pomorce, marina i uređenje plažnog pojasa.

Da bi se dogodio zamašnjak u Općini Kostrena poduzetnicima i ulagačima bit će poslan vodič sa svim relevantnim podacima. Bit će dostupan i na web stranicama Općine Kostrena. Tisakn je u tisuću primjeraka.

Bilo bi dobro da se ulaže u smještajne kapacitete koje u Kostreni nedostaju.

Prilog Blanke Uzelac: 

Strategija razvoja Općine Kostrena, pripremila Blanka Uzelac

Komentari