Kaplanovci slave 15. rođendan - u nedjelju!

Kaplanovci slave 15. rođendan - u nedjelju!

Foto: PZM Josip Kaplan

Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" iz Rijeke 15. obljetnicu proslavit će koncertom na Trsatskoj gradini u nedjelju 11. srpnja u 20 sati, a ne u ponedjeljak 12. srpnja kako je prethodno najavljeno. Termin je izmijenjen zbog epidemioloških mjera koje uskoro stupaju na snagu.

Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" osnovan je 2006. godine u Rijeci, a u sklopu udruge djeluju tri zbora: mješoviti, djevojački i dječji zbor "Kap". Pjevaju glazbu svih stilskih radzoblja, od renesanse do 21. stoljeća, obrade narodne, popularne i gospel glazbe. Zborom ravna umjetnička voditeljica Doris Kovačić. 

Postali su poznati nakon što su pobijedili u prvoj sezoni HRT-ove emisije "Do posljednjeg zbora" 2012. godine, a onda i po mnogobrojnim projektima i suradnjama: koncerti s Tonyjem Cetinskim u Ljubljani, Puli i Zagrebu, s Doris Dragović u KD-u Lisinskom, izvedba Brahmsove skladbe "Nanie" 2013. godine pod ravnanjem maestra Kranjčevića u Lisinskom, nastup na proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Zagrebu, glazbeno-scenski performans u suradnji s plesnom skupinom Ri dance "Šapat vječnosti" u sklopu Ljeta na Gradini 2016., cjelovečernji koncert uz orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka pod ravnanjem maestra Fačinija 2018., Božićni koncert uz orkestar Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka 2018., sudjelovanje u mjuziklu "Evita" u HNK-u Ivana pl. Zajca u sezoni 2019./2020.

Među uspjesima je pet državnih i osam međunarodnih zlatnih odličja sa zborskih natjecanja. 

Kaplanovce voli i publika pa je ostalo ješ sasvim malo ulaznica za slavljenički koncert, doznali smo u razgovoru s voditeljicom Kovačić i članicom zbora Željkom Plazonić, poslušajte:

Kaplanovci slave 15. rođendan!, pripremila Iva Pavletić Crnić

Komentari