Kasne plaće radnicima MID-a

Kasne plaće radnicima MID-a

Foto: 3. maj MID

Od četiri društva bivše Grupe 3. maj koja su ostala u državnom vlasništvu, radnici Tvornice motora i dizalica u najtežoj su situaciji. Nisu dobili plaće za siječanj, a visi im i plaća za veljaču.

Iako svi osim STM nekretnine posluju s teškoćama, radnicima TIBO-a i 3.maj ugostiteljstva plaće stižu uredno, za razliku od MID-a koji bez pomoći države ne može podmirivati ni plaće ni tekuće obveze.

Na sindikalni apel Ministarstvu gospodarstva i CERP-u (Centru za restrukturiranje i prodaju) u čijoj su nadležnosti nije reagirao nitko, stoga će na današnjem sastanku čelnici podružnica Sindikata metalaca u sva četiri društva dogovoriti daljnje korake.

Iz uprave tvrtke ogorčenim radnicima poručuju da se strpe do ponedjeljka. S obzirom da tvornica nema posla i bez pomoći države ne može podmirivati ni plaće ni druge obveze, a dotok novca je presušio, sindikalna delegacija od predsjednika uprave Kristijana Cvjetovića dobila je samo informaciju da se radi na rješenju problema.

Uobičajeni dan isplate plaća je 12. u mjesecu što je u srijedu, a povjerenica sindikata metalaca u MID-u Bosiljka Zlojutro za taj je dan najavila konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o stanju u tvrtki.

Komentari