Kastafsko kulturno leto: Kultura nadomak neba

Kastafsko kulturno leto: Kultura nadomak neba

Foto: KKL / Facebook

Pod sloganom "Kultura nadomak neba", od 29. lipnja do 31. kolovoza trajat će 27. Kastafsko kulturno leto - festival koji će na nekoliko lokacija toga grada ponuditi brojna događanja. Zapravo, izložbeni program već traje od Jelenine, a posljednji program bit će 1. rujna.

Planirani su glazbeni, književni, izložbeni, dramski, dječji i partnerski programi, ali i radionice te nezaobilazni Festival gitare.

Svi detalji programa, kao i sve informacije o ulaznicama dostupne su na internetskim stranicama Kastafskoga kulturnoga leta

Svečanost otvorenja je u petak, 29. lipnja, u 20 sati, na Trgu Matka Laginje. Odmah nakon otvorenja uslijedit će koncert Elis Lovrić te muške i ženske klape Kastav, na Crekvini, od 21 sat. 

Većina programa odvijat će se na spomenutoj Crekvini, ali će program nazvan "Ritam dvorišta" oživjeti i neke manje Kastavske prostore, uz slobodan ulaz. 

Poseban program pripremile su kastavske umjetničke snage: 5. srpnja bit će premijera mjuzikla "Niš leh trdo ča", autorski projekt Tajane Dukić u kojem sudjeluju glumci nekadašnjeg Kastavskog pučkog teatra Istarska vila i učenici Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva.

Ove godine organizatori su odlučili malo "pojačati" program vezan uz zavičajno ČA govori tajnica Udruge Kastafsko kulturno leto Hani Mohorovičić Srdoč, poslušajte:

Kastafsko kulturno leto s naglaskom na ČA, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari