Kastav Start Smart obnavlja kuću Gmajnički

Kastav Start Smart obnavlja kuću Gmajnički Kastav Start Smart obnavlja kuću Gmajnički
Matej Mostarac, Mateja Carević i Vedran Kružić na predstavljanju projekta Kastav Smart Start (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Matej Mostarac, Mateja Carević i Vedran Kružić na predstavljanju projekta Kastav Smart Start (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Ispred kuće Gmajnički u Kastvu predstavljen je projekt Kastav Smart Start, poduzetnički inkubator Kastva. Projekt, koji se u 85 postotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, vrijedan je gotovo tri milijuna i 750 tisuća kuna.

U tijeku su radovi na rekonstrukciji kuće u staroj kastavskoj jezgri u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator KASPI. Završetak radova i opremanje prostora planiran je do kraja ove godine, dok se ulazak prvih korisnika u prostor predviđa u veljači iduće godine.

Potencijalni korisnici su mali i srednji poduzetnici, ali i fizičke osobe koje tek razvijaju svoju ideju. Nakon ulaska prvih stanara predviđena su dva ciklusa inkubacije: bazna edukacija iz poduzetništva, marketinga i menadžmenta te specijalizirane dukacije s mentorima iz pojedinih područja. 

Poslušajte što kažu voditeljica poduzetničkog inkubatora Kastav Mateja Carević i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac:

Kastav, grad poduzetništva; pripremio Vladimir Jurić

Komentari