Kaubojsko selo Roswell kod Fužina: filmski set postaje turistička atrakcija

Kaubojsko selo Roswell kod Fužina: filmski set postaje turistička atrakcija

Foto: PGŽ

Okolica Fužina uskoro bi mogla dobiti novu turističku atrakciju - mjesto na kojem je protekloga ljeta bio kaubojski grad Roswell, za potrebe snimanja filma "Winnetou", postat će tematski park. Već su usvojene izmjene prostornoplanske dokumentacije i prvi gosti očekuju se dogodine.

Vijećnici Općine Fužine jednoglasno su usvojili izmjene prostornoplanske dokumentacije kojima je, uz ostalo, najavljeno kako se prostor kaubojskog sela Roswell, podignutoga tijekom snimanja filma Winnetou, turistički planira urediti kao tematski park. Još lani Općina je izgrađeno naselje preuzela od tvrtke Rat Pack, a trebat će ga dodatno urediti kako bi moglo izdržati vremenske uvjete u Gorskome kotaru.

Zbig toga su lokalne vlasti već tražile potporu nekih ministarstava te Hrvatske turističke zajednice. U međuvremenu treba riješiti i pitanje višegodišnjega najma zemljišta. Fužinski načelnik Marinko Kauzlarić objašnjava da bi se na lokaciji Špićunak gradili popratni turistički sadržaji, primjerice za okrjepu posjetilaca, dok smještajni objekti nisu predviđeni.

Već je počela i promidžba projekta: na turističkom sajmu u Kölnu pojavili su se plakati grada Roswella. Očekuje se da bi prvi autobusi s turistima u okolicu Fužina mogli doći već sljedeće godine. Goranski turistički djelatnici nadaju se velikom interesu nakon što se film Winnetou počne prikazivati u kinima, krajem ove godine. Poslušajte prilog:

Komentari