Kazališna publika bira najbolje u protekloj sezoni HNK Ivana pl. Zajca

Kazališna publika bira najbolje u protekloj sezoni HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Zajc

Početkom nove kazališne sezone, publika HNK Ivana pl. Zajca ponovno glasanjem odlučuje o najboljim akterima prošle sezone, a njihove će odluke biti objavljene u ponedjeljak 7. listopada 2019. u pauzi i nakon izvedbe mjuzikla "Sunset Boulevard".

Glasovati se može na blagajni kazališta do 5. listopada u 13 sati (od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati, a subotom od 9 do 13 sati) te online na mrežnoj stranici kazališta do 7. listopada u 8 sati.

Podsjetimo, petu godinu zaredom publika odlučuje o dobitnicima tradicionalnih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja, a nagrade će biti dodijeljene 19. put.

Osim za najbolja pojedinačna ostvarenja i najbolje predstave u cjelini te nagrade za najbolji koncert sezone i najbolju predstavu u premijernom programu, ove sezone prvi će put biti dodijeljene i dvije nove nagrade publike: Nagrada Slavko Šestak za najbolje ostvarenu ulogu u mjuziklu te Nagrada Sarah Bernhardt za najbolje ostvarenje gostujućih umjetnica i umjetnika.

U znak sjećanja na svoje istaknute članove i umjetnike, HNK Ivana pl. Zajca ustanovio je nagrade koje nose imena  Đure RošićaZlate NikolićGaliana PahoraAndreje BlagojevićBorisa PapandopulaŠtefanije LenkovićMilana PichleraGiulia MarinijaGianne DepoliRaniera BruminijaOlge Orlove, Jože KomljenovićaLovre pl. Matačića i Slavka Šestaka, a za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika ime svjetski poznate glumice Sarah Bernardt koja je u riječkom kazalištu, izvodeći Dumasovu "Damu s kamelijama", gostovala 22. listopada 1899. godine.

Komentari