Kazališnom svijetu predstavljaju se teatrom apsurda

Kazališnom svijetu predstavljaju se teatrom apsurda Kazališnom svijetu predstavljaju se teatrom apsurda
Foto: Lovro Ivanković Foto: Lovro Ivanković
Foto: Lovro Ivanković Foto: Lovro Ivanković
Foto: Lovro Ivanković Foto: Lovro Ivanković
Foto: Lovro Ivanković Foto: Lovro Ivanković

Njima instrukcije više ne trebaju (Foto: Lovro Ivanković)

Krajem akademske godine jednu stepenicu svog školovanja zaključit će prva generacija preddiplomskog studija Glume i mediji na riječkom sveučilištu. I dok se ostatak ekipe još priprema, prvi završni rad uspješno su predstavili Tena Antonija Torjanac i Lovro Ivanković.

U zanimljivom prostoru nazvanom podrum, iako je na prvom katu Filodrammatice, na samo koji centimetar od publike hrabro igraju Učenicu i Profesora, likove komada "Instrukcija" Eugenea Ionescoa. Tena Antonija Torjanac i Lovro Ivanković za početak glumačke karijere kojoj se nadaju odabrali su teatar apsurda.

Devet mjeseci trebalo im je da dođu do pravih dramaturških, režijskih i glumačkih rješenja za Ionescov predložak u kojem su naglasili dijaboličnost. Iako su radili pod mentorstvom dramaturginje Nataše Antulov i glumca Rade Šerbedžije riječ je o autorskom projektu pa su sami odabrali i kostime, a u oblikovanju scene pomogao im je Dorijan Šikić koji je pripremio i plakat. Svjetlo je oblikovao Emir Mulalić.

Predstavu izvode još 24. svibnja u 21 te 25. svibnja u 18 sati. A dok ih ne uspijete vidjeti poslušajte što govore o radu na predstavi:

Ionescov i njihov teatar apsurda za početak, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari