Kazalište: mjesto susreta, promicanja kulture, druženja publike i umjetnika

Kazalište: mjesto susreta, promicanja kulture, druženja publike i umjetnika Kazalište: mjesto susreta, promicanja kulture, druženja publike i umjetnika
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc
Foto: HNK Zajc Foto: HNK Zajc

Foto: HNK Zajc

Svake godine treće subotnje večeri u studenom kazališta otvaraju sva svoja vrata u okviru Europske noći kazališta. Ove godine uz moto "Bitni ili nebitni" kako bi se usmjerila dodatna pozornost na važnost kazališta, u 85 kazališta prikazano je 125 predstava.

Publika riječkog Gradsko kazalište lutaka gledala je mjuzikl Pepeljuga, u Kulturnom centru Kalvarija premijerno je prikazana cabaretska komedija Ri teatra Autotrolej i mi - The next generation, a u opatijskom hotelu Adriatic Kazališna grupa Lectirum igrala je predstavu Shirley Valentine.

Kroz riječki HNK Ivana pl. Zajca glumica Tanja Smoje provela je stotinjak posjetitelja, a u svakom od prostora - foyeru, atriju, zborskoj i dramskoj dvorani za probe, te na pozornici i u gledalištu - članovi svih ansambala riječkog HNK izveli su ulomke predstava koje će u idućih nekoliko mjeseci biti premijerno prikazane.

Evo što su o Noći kazališta rekli ravnatelj Opere Marin Blažević i posjetitelji:

Komentari