Kazalište mladih za mlade: premijera "Neobuzdani galeb"

Kazalište mladih za mlade: premijera "Neobuzdani galeb" Kazalište mladih za mlade: premijera "Neobuzdani galeb"
Foto: Dramska grupa Malik Facebook Foto: Dramska grupa Malik Facebook

Foto: Dramska grupa Malik Facebook

Kazališna radionica "Malik" priprema premijeru "Neobuzdani galeb" prema djelu "Galeb Jonathan Livingston" Richarda Bacha. Dvije jednako vrijedne premijere izvode dva ansambla, ukupno tridesetak polaznika "Malika".

Režiju i adaptaciju teksta "Galeb Jonathan Livingston" Richarda Bacha potpisuje Andrea Crnković. "Neobuzdani galeb" je predstava na kojoj je radilo 30-ak polaznika Kazališne radionice "Malik" u dobi od 13 do 17 godina, pa pripremaju i dvije premijere: ponedjeljak i utorak 19. i 20 rujna u 20 sati.

Nakon prve premijere 19. rujna, u 21 sat bit će održana tribina na temu "Kazalište za djecu i mlade/djece i mladih u Rijeci" u atriju HKD-a.

U najavi predstave navode da je "Galeb Jonathan Livingston" klasik o spiritualnosti i važnosti traženja višeg smisla, više svrhe života te izražava bezvremenske ideje o ljudskom potencijalu, hrabrosti, ljubavi, dobroti, opraštanju, i (ne)toleranciji onoga koji je drugačiji. "Galeb..." je i obavezna lektira u višim razredima osnovne škole.

Vizualni identitet predstave potpisuje Gianfranco Mirizzi, oblikovanje zvuka Josip Maršić i Zoran Medved, kostimografkinja je Tajči Čekada.

Pretpremijere su na programu u 10:30 svakog dana premijere, a reprize slijede 21. rujna.

Poslušajte kako o "Neobuzdanom galebu" govore dramska pedagoginja i voditeljica "Malika" Denis Kirinčić, redateljica Crnković koja je prvi put radila s djecom i mladima te najmlađa sudionica projekta Matea Blažević:

Komentari