KBC Rijeka: Aktiviran još jedan COVID odjel

KBC Rijeka: Aktiviran još jedan COVID odjel

Foto: Nel Paveltić / Pixsell

Odlukom Kriznog stožera KBC-a Rijeka otvara se novi COVID odjel u zgradi Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata. Sukladno mjerama prevencije koronavirusa izvršeno je privremeno preseljenje djelatnosti Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata.

Svi hitni otorinoaringološki pregledi obavljat će se do daljnjega u Poliklinici Rijeka. Novi COVID odjel raspolaže s dodatnih 27 postelja. 

Radnim danom od 7 do 20 sati koristi se glavni ulaz u zgradu Poliklinike, a vikendom, neradnim danom te od 20 do 7 sati pacijenti za hitnu ORL ambulantu mogu ulaziti na bočni (istočni) ulaz u zgradu Poliklinike Rijeka.

Prema riječima ravnatelja KBC-a Rijeka prof. dr. Alena Ružića, redovnim praćenjem situacije KBC Rijeka trajno uspijeva predvidjeti potrebe te uspješno štititi zdravstveni sustav i osiguravati svu potrebnu zdravstvenu zaštitu građanima.

Aktivacija novog COVID odjela pridonijet će ukupnoj kvaliteti zdravstvene zaštite za našu regiju u ovom teškim vremenima pandemije. U KBC-u Rijeka u srijedu su bila 132 oboljela od bolesti COVID-19, od čega njih 18 u respiracijskom centru, dok je 5 pacijenata u posljednja 24 sata preminulo.

Komentari