KBC Rijeka: opet COVID info-centar za komunikaciju s obiteljima oboljelih

KBC Rijeka: opet COVID info-centar za komunikaciju s obiteljima oboljelih

Izolacija bolesnika jedan je od emotivno najtežih aspekata pandemije koronavirusa i svaka je mogućnost kontakta i saznanja što se događa s oboljelim veliko olakšanje (Foto: Pixsell)

Radi što bolje komunikacije s obiteljima oboljelih od bolesti COVID 19, Klinički bolnički centar Rijeka od subote 3. travnja ppnovno otvara telefonski COVID info-centar koji će informacije pružati svih sedam dana u tjednu, najavili su iz riječkog KBC-a.

U info-centru će građanima na raspolaganju biti komunikacijski tim stručnjaka koji će davati informacije o stanju pojedinih pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti. Članovi obitelji moći će dobiti podatke na kojem je COVID odjelu smješten pacijent i informirati se o zdravstvenom stanju.

Komunikacijski tim u info-centru bit će u stalnom kontaktu s koordinatorima COVID odjela u riječkom KBC-u, navodi se u priopćenju.

Od subote 3. travnja građani mogu nazvati članove komunikacijskog tima radnim danom od 8 do 16 sati, na brojeve 091-1658 197 i 091- 1658 293. Subotom i nedjeljom informacije će u Info-centru biti dostupne od 10 do 14 sati.

Redovni kontakt-telefoni za informacije o pacijentima smještenima u KBC-u Rijeka, objavljeni na mrežnim stranicama KBC-a, ostaju i dalje dostupni u terminima za informiranje, javljaju iz Kliničkoga bolničkog centra.

Zbog dinamike rasta broja pacijenata i otvaranja novih COVID odjela moguće su i promjene o kojima će iz KBC-a, najavili su, izvijestiti javnost. 

Komentari