KBC Rijeka poziva darivatelje krvi koji su preboljeli COVID-19!

KBC Rijeka poziva darivatelje krvi koji su preboljeli COVID-19!

Krv onih koji su preboljeli COVID-19 koristit će se za izradu ljekovitog pripravka za oboljele (Foto ilustracija: Pixsell)

Radi izrade pripravka za liječenje oboljelih, pozivaju se dobrovoljni davatelji krvi koji su preboljeli COVID-19, a od prestanka simptoma bolesti ili laboratorijski potvrđene infekcije virusom SARS-CoV-2 je prošlo 28 dana, da se jave u Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka.

Priprema se prikupljanje konvalescentne plazme od osoba koje su preboljele COVID-19, a svi potencijalni davatelji moraju zadovoljiti kriterije za odabir dobrovoljnih davatelja krvi.

Konvalescentna plazma je krvni pripravak koji će se primjenjivati u liječenju oboljelih od bolesti COVID-19. Plazma će se prikupljati, proizvoditi i pohranjivati u skladu sa svim stručnim zahtjevima, važećom hrvatskom legislativom i smjernicama Europske komisije.

Zainteresirani se mogu javiti radnim danom od 08 do 14 sati, uz prethodnu najavu na brojeve 051/ 658-197 ili 051/658-354, javili su iz KBC-a Rijeka.

Komentari