Kino Cirkus u Rijeci predstavlja film "Bingo: The King of Mornings"

Kino Cirkus u Rijeci predstavlja film "Bingo: The King of Mornings"

Foto ilustracija: Udruga Prostor Plus

Suvremeni splitski cirkuski kolektiv ROOM 100, u suradnji s Udrugom Prostor Plus, riječkoj pulici nudi program Kino Cirkus. Na prvoj projekciji, u petak 14. svibnja u 20 sati u Filodrammatici na programu je brazilski film "Bingo: The King of Mornings".

U najavi piše da je Augusto umjetnik koji, slijedeći majčine korake, scenske umjetnice 50-tih godina, traži svoje mjesto pod svjetlima reflektora. Napokon mu se pruža prilika kada postaje Bingo, tv voditelj u popularnoj emisiji za djecu. Bingo izrasta u apsolutnu zvijezdu u Brazilu, ali klauzula u Augustovom ugovoru zabranjuje mu da otkrije svoj identitet. Augusto postaje anonimna slavna osoba.

Film je inspiriran istinitom pričom o Arlindu Barretu, jednom od mnogih glumaca koji su portretirali klauna Bozoa u Brazilu.

Nadrealna priča poharala je Cinema Brazil Grand Prize 2018. godine gdje je osvojio nagradu za najbolji film, najboljeg glavnog i sporednog glumca, najbolju montažu, scenografiju, kostimografiju i šminku. Film je također bio brazilski kandidat za Oscara.

Prikazuje se s hrvatskim i engleskim podnaslovima, a ulaz na projekciju je slobodan, ali je, zbog epidemioloških mjera, rezervacija mjesta obavezna na rezervacije.prostorplus@gmail.com.

Komentari