Klapa Tamarin pobijedila na 4. Festivalu ženskih klapa "Omišljanska rozeta"

Klapa Tamarin pobijedila na 4. Festivalu ženskih klapa "Omišljanska rozeta" Klapa Tamarin pobijedila na 4. Festivalu ženskih klapa "Omišljanska rozeta"
Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka
Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka
Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka

Festival se održava pod starim zvonikom (Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Pobjednice jedinog festivala ženskih klapa, "Omišljanska rozeta", je Klapa Tamarin iz Vranjica. Dvostruku nagradu odnijela je klapa Dišpet iz Zagreba, a posebnu nagradu naziva "Petra Štropin" osvojila je klapa Vidulice iz Rijeke.

Klapa Dišpet osvojila je dvostruku nagradu: 3. nagradu stručnog žirija i nagradu publike. Drugu nagradu stručnog žirija dobile su djevojake iz klape Ventula iz Splita.

Četvrti put zaredom, na prekrasnoj Placi u Omišlju, uz drevni kesten i pod crkvenim zvonikom, održana je "Omišljanska rozeta", jedini klapski festival na kojem nastupaju samo i jedino ženske klape, a dolaze iz cijele Hrvatske, ali i susjednih nam zemalja.

Idejni začetnik festivala i glavni organizator je mladi Omišljanin Nikola Brozić, koji je svoj san o promociji klapskoga pjevanja u Primorju i na Kvarneru pretočio u uspješnu "Omišljansku rozetu".

I ove godine, nakon prijava mnogih ženskih klapa, stručni organizacijski odbor odabrao je 13 klapa, a nastupilo ih je deset: Bona Forma, Dišpet, Hreljin, Konistra, Stridonne, Sveta Jelena, Tamarin, Vejanke, Ventula i Vidulice.

Festival je natjecateljskog karaktera, a uz tri nagrade koje dodjeljuje stručni žiri, a koje nose i novčanu nagradu, dodjeljuje se još i Nagrada publike, kao i posebna nagrada "Petra Štropin". Poslušajte o čemu su razgovarali Nikola Brozić i Gloria Fabijanić Jelović:

Brozić: "To bude čarobna noć!", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari