Klavir i violina: Večer klasične glazbe mladih glazbenika

Klavir i violina: Večer klasične glazbe mladih glazbenika

Jagoda Špalj i Mateo Žmak (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Večer klasične glazbe je naziv koncerta što će, uz slobodan ulaz, biti održan u utorak, 22. prosinca, u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Svirat će mladi pijanist Mateo Žmak i violinistica iz Austrije, iz Beča, Lara Kusztrich.

Koncert je organiziralo Hrvatsko-austrijsko društvo Rijeka u suradnji s Odborom za međugradsku i međunarodnu suradnju Grada Rijeke. Jagoda Špalj, u ime Društva, ističe: "Zaključili smo da treba povezati Hrvatsku i Austriju, Rijeku i Beč, prije svega kroz umjetnost, a glazba je segment koji svi razumije. I odlučili smo dati priliku mladim umjetnicima kojima je to prigoda i za promociju i za uspostavljanje novih veza."

Pijanist Mateo Žmak je stipendist Grada Rijeke koji se izuzetno veseli koncertu u odličnom prostoru Mramorne dvorane u kojoj je, kao učenik Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, već nastupao stotinjak puta. On i violinistica Lara Kusztrich nastupit će najprije solistički, a onda će zajedno izvesti djela Mozarta i Brahmsa. Poslušajte Žmakovu najavu programa:

Žmak: nadamo se i pripremamo i bis, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari