Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke

Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke
Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke (Foto: Dora Vujnović) Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke (Foto: Dora Vujnović)
Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke (Foto: Dora Vujnović) Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke (Foto: Dora Vujnović)

Klimtove slike stigle u Muzej grada Rijeke (Foto: Dora Vujnović)

U Rijeku su danas iz Zagreba stigle tri slike Ernsta Klimta nakon restauracije na Odjelu za štafelajno slikarstvo Hrvatskoga restauratorskog zavoda u Zagrebu. Pridružit će im se i tri slike Gustava Klimata te tri slike Frantza Matscha restaurirane u riječkom odjelu Hrvatskoga restauratorskog zavoda.

Slike su dio izložbe "Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza", koja se priprema u Muzeju grada Rijeke, a sve u sklopu programa zatvaranja EPK. Program zatvaranja obuhvaća desetak izložbi, od kojih će neke ostati otvorene i nakon 30. travnja.

Izložba donosi njegove rane radove – slike koje su nakon 133 godine demontirane sa svoda riječkog kazališta Ivana pl. Zajca kako bi bile restaurirane te ekskluzivno prikazane na izložbi u novoobnovljenoj palači iz 18. stoljeća u koju je Muzej grada Rijeke nedavno uselio. Klimt će ondje biti izložen sve do sredine listopada 2021.

Izložba će biti postavljena i pripremljena za posjetitelje, a kada će se je moći pogledati ovisit će o epidemiološkim mjerama.

Komentari