Književna večer Davora Mandića: "Čitanje - ludom radovanje!"

Književna večer Davora Mandića: "Čitanje - ludom radovanje!"

Davor Mandić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Autorska večer riječkoga pisca Davora Mandića u beach-baru "Prasowski" bit će u ponedjeljak 1. srpnja u 21 sat. I kaže: "Pisac piše. Pišem i ja ponekad. A ponekad to što napišem nije samo za moje oči, nije samo autoterapija, nego je namijenjeno komunikaciji. I tu nastupate vi, potencijalna publika."

"Nekada vam svoje pisanje serviram u obliku knjige, nekada u obliku predstavljanja te knjige, a nekada vas smaram idejama, likovima, zapletima... No nikad dosad nisam vam to servirao u obliku autorske večeri čitanja. Došlo, valjda, vrijeme da i to probamo.

Osnovna ideja je da vam predstavim nešto svoje nove poezije, ponajviše proze, ali i jedno iznenađenje. Zapravo dva iznenađenja.

Moj osnovni motiv za ovo je oprobavanje ovih tekstova, tj. ideja je da budete moja probna publika pa da iz ovoga zaključimo što komunicira s vama, a što ne; jesam li na dobrom tragu s novom zbirkom priča, s novom zbirkom poezije (možda i dvije), a bogami i s idejom novog romana, čiji ćete dio dobiti u formi kratke priče centralno smještene u programu.

Ja se ovome veselim, a vi samo dođite i ne plješćite kurtoazno; trebam vas kao sudionike u ovom gorko-slatkom, nasušno potrebnom i ponekad suludom zločinu pisanja", rekao je pisac. Poslušajte razgovor koji je s Davorom Mandićem vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Mandić: Čitanje - ludom radovanje, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari