Kod Suska zaustavljena talijanska ribarica, zadržana u malološinjskoj luci

Kod Suska zaustavljena talijanska ribarica, zadržana u malološinjskoj luci Kod Suska zaustavljena talijanska ribarica, zadržana u malološinjskoj luci
Načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Damir Brnas (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Damir Brnas (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Ilustracija (Foto: Pixsell)

Posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka danas oko 9:10 u hrvatskom teritorijalnom moru u blizini otoka Suska uočila je ribaricu pod talijanskom zastavom. Ribarica je zaustavljena i prepraćena do luke u Malom Lošinju.

Policijski službenici izdali su zapovijed za zaustavljanje na koju se posada spomenute ribarice oglušila i nastavila plovidbu u namjeri napuštanja hrvatskog teritorijalnog mora. Oko 9:30 ribarica je zaustavljena u zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu te je utvrđeno da se na njoj nalazi 12 osoba i nešto ulova. Ribarica je prepraćena do luke u Malom Lošinju.

Radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica zbog sumnje na počinjenje prekršaja iz domene Zakonika o schengenskim granicama i Zakona o morskom ribarstvu bit će provedeno kriminalističko istraživanje. Poslušajte izjavu načelnika Postaje pomorske i aerodromske policije Damira Brnasa:

Damir Brnas

Komentari