Kolar: online kazalište je super, ali umjetniku treba živa publika

Kolar: online kazalište je super, ali umjetniku treba živa publika

Kristina i Robert Kolar (Foto: Privatna arhiva)

U cijelom svijetu se otkazuju kulturne manifestacije zbog pandemije, a glazba putuje online u domove publike. A kako svoje dane u ovo doba zatvorenih vrata kazališta provodi operna nacionalna prvakinja riječkog HNK Ivana pl Zajca, sopranistica Kristina Kolar čuli smo u razgovoru putem telefona.

Bilo je mnoštvo planova i dogovorenih nastupa na hrvatskim i europskim pozornicama, kaže Kristina Kolar. Trebala je nastupiti u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Puli, u Munchenu, Trstu, Napulju a svaki nastup nosi i neke nove planove i angažmane. Riječko Kazalište izvodi svoj online program „Zajc uz vas", no Kristina Kolar ipak želi „daske koje život znače", jer svakom umjetniku treba živa publika kako bi se emocije razbuktale i prenijele na one koji slušaju i gledaju.

Uz strpljenje i smanjenje restrikcija, postoji i nada da će riječko Kazalište svoju novu sezonu otvoriti operom „Aida" 3. listopada, kao što je i nekada prije 135 godina na isti datum otvorena riječka kazališna kuća, a naslovnu bi ulogu pjevala Kristina Kolar.

Poslušajte razgovor koji je s Kristinom Kolar vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Kristina Kolar - razgovor, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari