Koliko košta polaganje vozačkog ispita?

Koliko košta polaganje vozačkog ispita?

Foto: Pixsell

Kad je pravo vrijeme za polaganje vozačkog ispita: kad ste mladi ili nešto iskusniji, kad ste od volje ili, jednostavno, kad imate novaca?

Zadovoljstva su uvijek koštala, a postati vozačem jedno je od njih. Voditelj jedne od riječkih škola Pero Draganić želju zvanu B kategorija pretvara u novac: "U to ubrajamo 30 sati teorije, 35 sati upravljanja vozilom, s PDV-om, što iznosi 5700 kuna, i mislim da je u Rijeci ta cijena svugdje jednaka", kaže Draganić.

Dodajmo tome još liječničko uvjerenje, ispite prometnih propisa i prve pomoći, upravljanje vozilom, razne državne pristojbe i dodatne sate - i evo nas na više od sedam tisuća kuna, i to bez padanja na ispitu. Plaća se kako god tko može, sve je stvar dogovora.

Jesu li cijene polaganja vozačkog podjednake u svim gradovima, pitamo Peru Draganića. "Zagreb je isti kao Rijeka, Split je, čini mi se, išao nešto gore jer mi cijene možemo dizati, ali minimalno, no ne možemo ih spuštati. A što se tiče bližih gradova poput Delnica, Labina ili Poreča, oni imaju razlike u cijenama čak i do tisuću kuna", veli Draganić.

Eto, sad potražite svoju školu, po mogućnosti ne ponavljajte ispite... i sretno! I poslušajte prilog Josipa Krmpotića:

Komentari