Komadina oštar prema oporbi

Komadina oštar prema oporbi

Zlatko Komadina (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

"HDZ je zločest, PGS grintav, laburisti ne znaju što bi", komentirao je župan Zlatko Komadina oporbene stranke, izrazio zadovoljstvo svojim suradnicima te najavio bolju investicijsku godinu

U pola godine mandata restrukturirali smo županiju, usvojili Prostorni plan i pokrenuli razvojnu strategiju, rekao je župan Zlatko Komadina. No oštar je prema oporbi, koja u Županijskoj skupštini nije podržala proračun usvojen sa samo jednim glasom većine.

HDZ zločest, PGS je grintav, laburisti ne znaju što bi, njima ništa nije jasno. Kad smo već sami u realizaciji programa, razne prijedloge oporbe, da vam iskreno kažem, prihvaćati neću. Što se mene tiče,ne mogu ni očekivati da će biti točka dnevnog reda Marišćina i izvješće o Marišćini, jedino ako mi parlament naloži da točku dam. Svi dokumenti su dati, svi sve znaju, svi hoće političke igrokaze, izjavio  je Komadina.

Dugo se čekalo, ali se dočekalo, komentirao je župan otvorenje dijela riječke zaobilaznice do Šmrike i rekao da je time završena riječka obilaznica, ali da nedostaju još dva kraka – onaj liburnijske obilaznice te potez prema Žutoj Lokvi, koji bi se mogli ostvariti jedino koncesijskim modelom.

Tri projekta iz investicijskog kataloga - marine u Kraljevici, Bakarcu i Opatiji - pronašla su ulagače, a u PGŽ-u očekuju bolju investicijsku godinu. Višak novca iz županijskog proračuna krajem godine je raspoređen u nadstandardne programe. Riječ je o 95 tisuća kuna  za škole i 113 tisuća za socijalne programe slobodnog vremena mladih u manjim sredinama i na otocima, izvijestila je zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. Javlja Neva Funčić:

Komentari