Komadina: Potrebno je smanjiti količinu otpada koja ide na Marišćinu

Komadina: Potrebno je smanjiti količinu otpada koja ide na Marišćinu

Sa sastanka (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Obaveze jedinica lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji prema Zakonu o održivom gospodaranju otpadom bila je tema sastanka koji je s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina PGŽ te direktorima komunalnih društava organizirao župan Zlatko Komadina.

Na sastanku je naglašeno da neka komunalna društva, kao što su Ponikve s otoka Krka, prednjače u razvrstavanju otpada s 55 posto obrađenog otpada, dok neka zaostaju sa samo 20 posto obrađenog otpada.

Predstavnici lokalne samouprave i komunalnih društava iznijeli su svoja iskustva u zbrinjavanju otpada, pa su se na skupu mogli čuti različita iskustva iz cijele Primorsko-goranske županije.

Sastanak je iniciran, rekao je župan Zlatko Komadina, kako bi se lokalna samouprava potaknula na zbrinjavanje otpada, te se tako oslobodilo dovoza velikih količina smeća na Marišćinu. Nova uprava za cilj ima smanjiti loš zrak i loše mirise koji se šire iz Županijskog centra za zbrinjavanje otpada.

Vrijeme ide, a zakoni EU pritišću za vratom, stoga se svi moraju primiti zabrinjavanja otpada na kvalitetniji način, naglašeno je na skupu. Poslušajte izjave župana Zlatka Komadine i načelnice Viškova Sanje Udović:

Zlatko Komadina: Želimo smanjiti pritisak na Marišćinu, pripremio Vladimir Jurić

Sanja Udović: Ovakav sastanak bio je potreban, pripremio Vladimir Jurić

Komentari