Koncert "Samo jednom se ljubi" - sjećanje na Ivu Robića

Koncert "Samo jednom se ljubi" - sjećanje na Ivu Robića

Foto: Borna Filić / Pixsell

Hrvatska radiotelevizija, u sklopu projekta Glazbeni dani HRT-a 2020., sjeća se legendarnog Ive Robića koncertom "Samo jednom se ljubi". Povod je 20. obljetnica smrti pjevača i autora koji je ostvario impresivnu glazbenu karijeru.

Koncert će biti održan u Opatiji u Centru Gervais u petak 28. veljače u 20 sati uz izravni prijenos iz Centra Gervais na prvom programu Hrvatske televizije (HTV1) i drugom programu Hrvatskog radija (HRA2).

20. obljetnica smrti Ive Robića navršit će se 9. ožujka.

Na programu koncerta bit će nekih od najpoznatijih hitova legendarnog Mister Morgena, a najavljen je i dolazak Robićevih glazbenih kolega.

"Opatijski suveniri" u sastavu Duško ParoBebi Poščić i Branko Fućak, tijekom 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća pratili su Robića na terasi Kvarner u Opatiji i bojnim turnejama.

Betty Jurković pjevala je u duetu s Robićem na opatijskom festivalu 1959. godine pjesmu "Autobus Calypso" Ljube Kuntarića i Blanke Chudobe koja je osvojila drugu nagradu publike i treću nagradu žirija.

Bit će u Opatiji i Dubravko Majnarić, član prvog Robićevog benda s terase Kvarnera iz 60-ih te Miro Ungar iz kvarteta "4 M".

Komentari