Koncert Zajedno: Valentin Egel izvukao je najbolje iz glazbenika

Koncert Zajedno: Valentin Egel izvukao je najbolje iz glazbenika

Foto: Ana Marija Ilić / Pixsell

Nova suradnja Zagrebačke filharmonije i riječke Opere okrunjena je u subotu koncertom "Zajedno" u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Koncert je predstavljen kao novogodišnji, ali u ljetnom izdanju. Ako je taj koncert tek početak suradnje Zagreba i Rijeke, očekuju nas sjajne stvari u budućnosti.

Publika je uživala u plesovima iz Istre, Češke i Mađarske, uvertirama od Venecije do Beča te arijama i duetima od Milana do Zagreba.

Na riječkoj pozornici umjesto riječke, svirala je Zagrebačka filharmonija, dok su riječku Operu predstavljale Kristina Kolar te Anamarija Knego.

Kolar je otpjevala ariju "Ritorna vincitor" iz opere Aida. Tehnička izvrsnost i dramska izvedba nabijena emocijom izmamila je brojne povike "bravo". Sve poznatija operna pjevačica nominirana je za prestižnu nagradu Opus Klassika za najbolju pjevačicu godine.

Sopranistica Knego izvela je ariju "Un bel di vedremo" iz opere Madama Butterfly Puccinija. Njezina interpretacija naslovne uloge Puccinijeve opere u režiji Dražena Siriščevića donijela joj je Nagradu publike za najbolje ostvarenu opernu žensku ulogu sezone. Sinoćnja izvedba bila je, prije svega, izuzetno emotivna. Umije biti i vrlo nježna i vrlo snažna, a posebno se ističu sitni detalji poput strogo kontroliranoog vibrata koji snažno doprinosi dinamičkom nijansiranju. 

Valentin Egel izvukao je najbolje iz glazbenika. Pokazao je veliko znanje i duboko promišljanje, pogotovo u skladbama hrvatskih autora. Poštovao je slavenski, hrvatski duh i temperament, zadržavajući okvir svog stila. On uspijeva ono što samo rijetki mogu: emotivnu izvedbu u vrlo kontroliranoj detaljnoj interpretaciji.

Poslušajte djelić atmosfere:

Zajedno je zvučalo odlično, pripremila Ana Marija Ilić

Komentari