Korisnici Radočaja prilagodili se privremenom smještaju

Korisnici Radočaja prilagodili se privremenom smještaju

Iseljeni iz Radočaja dobro su se prilagodili novim uvjetima (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Dvadeset osam štićenika radočajske podružnice Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić premješteno je u Delnice još prije mjesec dana. Provjerili smo kako su se prilagodili novim uvjetima.

Dotrajala zgrada u Radočaju teško bi izdržala još jednu goransku zimu. Koliko god i štićenici i zaposleni voljeli staru zgradu i boravak u prirodi, prometna izolacija tijekom zimskih mjeseci često je otežavala medicinske intervencije.

Stoga su, nakon što je mjerodavno ministarstvo potpisalo ugovor o unajmljivanju, korisnici doma Radočaj preseljeni u privatni Dom za starije i nemoćne osobe u vili Vinka u Delnicama. Sada su im Dom zdravlja i trgovine na dohvat ruke, a smještajem u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama su svi zadovoljni. Unatoč prethodnom oprezu prema udruživanju dvaju različitih domskih skupina, brzo su se privikli jedni na druge, tako da zadovoljstvo suživotom ističu i korisnici doma i novopridošli štićenici iz Radočaja.

Korisnici Radočaja boravit će u domu Vinka sve dok se ne završi gradnja novog doma za starije i nemoćne osobe u Delnicama, o čemu smo već pisali ovdje. Dok građevinari čekaju proljeće i nastavak radova na novoj zgradi doma poslušajte što je o suživotu u domu Vinka zabilježila Vesna Korić:  

Komentari