"Korzo zdravih i lijepih osmijeha": sve o zdravlju dječjih zubića

"Korzo zdravih i lijepih osmijeha": sve o zdravlju dječjih zubića "Korzo zdravih i lijepih osmijeha": sve o zdravlju dječjih zubića
Naši sugovornici pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) Naši sugovornici pred novinarima (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto ilustracija: Pixsell

I ove će se godine na riječkom Korzu obilježiti Europski dan oralnog zdravlja, pod motom "Korzo zdravih i lijepih osmjeha". Ovogodišnji dan oralnog zdravlja obilježava pet godina preventivnog programa "Zdravi zubi, sretan dječiji osmijeh" održat će se u subotu 21. rujna od 10 sati.

Na više punktova na Korzu odvijat će se različite aktivnosti, a sve kako bi se na zabavan, zanimljiv, edukativan i interaktivan način prezentirala važnost brige o oralnom zdravlju, čije se rane navike stječu upravo u dječjoj dobi. 

Iako se Europski dan oralnog zdravlja obilježava 12. rujna, u Rijeci će se obilježiti 21. rujna kako bi se u subotnje jutro privuklo što više zainteresiranih. Europski dan oralnog zdravlja održava se uz potporu Primorsko-gorabske županije, Grada Rijeke te u organizaciji nekoliko organizacija i udruga.

Ovom javnozdravstvenom akcijom obilježava se petogodišnjica provedbe županijskog programa "Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ u dječijim vrtićima".

U ime Katedre za dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci manifestaciju je najavila pročelnica Nataša Ivančić Jokić, a nju na konferenciji za medije još su govorili pročelnica Upravnog odjela za zdarvstvo PGŽ-a Đulija Malatestinić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a Vladimir Mićović i kordinatorica javnozdravstvenih aktivnosti za promociju i unapređivanje oralnog zdravlja Neveka Vlah.

Poslušajte izjave:

Nataša Ivančić Jokić, pripremio Vladimir Jurić

Đulija Malatestinić, pripremio Vladimir Jurić

Vladimir Mićović, pripremio Vladimir Jurić

Neveka Vlah, pripremio Vladimir Jurić

Komentari