Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili Vrijednosnice Osijek

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili Vrijednosnice Osijek

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su Vrijednosnice Osijek 79:66 u susretu 13. kola HT Premijer lige i tako došli do četvrte prvenstvene pobjede. Domaćin je igrao na pogon osam igrača koje je trener Rajković rotirao, a svi koji su nastupili, postigli su koševe.

Utakmicu domaćin otvara tricom Josipa Barnjaka, te vodstvom 9:4 u četvrtoj minuti. Gosti preko Abdul Malik Abua dolaze do minimalnog vodstva u petoj minuti kada imaju prednost 10:9. Ipak se Zeleni bude, pa do kraja prvih deset minuta odlaze na plus šest (26:20).

Nastavak je u znaku Adria Oil Škrljeva, koji u 19' imaju i plus petnaest 43:28, da bi Vrijednosnice Osijek uspjele smanjiti do velikog odmora na minus devet (43:34). U prvom dijelu najučinkovitiji kod gostiju bio je Malik Abu koji je zabio 12, dok su kod domaćina tri igrača postigla po devet koševa: Yacoubuo, Barnjak i Uljarević.

Treća četvrtina pripala je gostima, koji su je dobili 22:16. Razigrao se Ante Gospić, pa se na mini odmor otišlo sa samo tri razlike za Zelene, koji su imali prednost 59:56.

Važnost bodova ipak je potaknula domaći sastav da se trgne, pa u 35' imaju plus dvanaest (70:58), da bi u 38' imali i najveću prednost 77:59. Do kraja utakmice Osječani su uspjeli smanjiti na konačnih 77:66. Kod Adria Oil Škrljeva najučinkovitiji bio je Ashraf Yacoubuo sa 17, te David Ušić s 14 postignutih koševa. Abdul Malik Abu postigao je 19 koševa za Vrijednosnice Osijek što mu je donijelo epitet najboljeg strijelca utakmice.

Komentari