Kostrenski vrtić ima ljuljačku prilagođenu djeci s posebnim potrebama

Kostrenski vrtić ima ljuljačku prilagođenu djeci s posebnim potrebama

Foto: Općina Kostrena

Kostrenski Dječji vrtić Zlatna ribica, dobio je novo igralo kao pomoć boljoj integraciji djece s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Radi se o ljuljački s košarom u obliku gnijezda, izrađenoj od visokokvalitetnih materijala predviđenih za vanjsku upotrebu.

Košara ljuljačke presvučena je plastičnim užetom koje jamči sigurnu upotrebu, a u nabavci su sudjelovale Općina Kostrena i INA.

Vanjsko igralište vrtića bogato je opremljeno, no većina postojećih igrala nije pogodna za djecu s poteškoćama u kretanju. Iz tog je razloga uprava vrtića uputila zamolbu za nabavku igrala koje će biti pogodno za korištenje svoj djeci, posebno onoj s posebnim potrebama.

Ravnatelj vrtića Stanko Vučetić istaknuo je važnost i utjecaj igre na otvorenom za pravilan i sveobuhvatan razvoj djeteta i potrebu da se svoj djeci omogući sigurna, stimulativna i raznovrsna igra.

INA je već dugi niz godina pokrovitelj dječjih manifestacija, ustanova i partner Općine Kostrena u svim projektima za djecu i mlade. Iznosom od 10 tisuća kuna podržali su nabavku ljuljačke, a razliku od 9.225 kuna koliko iznosi puna cijena igrala s prijevozom i montažom, osigurala je Općina Kostrena.

Komentari