Kreativni izričaj mladih s invaliditetom

Kreativni izričaj mladih s invaliditetom Kreativni izričaj mladih s invaliditetom
Foto: Grad Rijeka Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka Foto: Grad Rijeka

Ovako će izgledati scenografija festivala u HKD-u (Foto: Grad Rijeka)

Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u srijedu 3. prosinca, održat će se 12. riječki Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Na Festivalu što se održava u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku, nastupit će više od 230 djece vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Zbog velikoga broja sudionika, Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom podijeljen je u dva dijela. Onaj za mlađe počinje u 11 sati, a program za starije u 18 sati. 

Djeca i mladi pjevat će, plesati, glumiti, održati modnu reviju i prodajnu izložbu svojih radova. Prema riječima voditeljice projekta Irene Deže Starčevićcilj je prepoznati, istaknuti i naglasiti mogućnost kreativnosti djece s teškoćama u razvoju. I ovo riječko događanje, koje prepoznaje i podržava različitosti, dio je kandidature grada za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Scenografija koju potpisuje učenica četvrtoga razreda Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci Helena Dodić predstavlja jednu mirnu zimsku noć. Detalje možete pronaći na internetskoj stranici Grada RijekeDvanaesti riječki Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju najavljuje Biserka Belić:

Komentari