Kreativni vikend u znaku 3D tehnologije

Kreativni vikend u znaku 3D tehnologije

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

I ove godine se u Dvorcu Stara Sušica odvija vikend škola poduzetništva, i to od 12 do 14. travnja. Kreativni vikend ove se godine, u okviru programa RinovatoRi Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke u suradnji s Domom mladih, okreće 3D tehnologiji.

Novine u školi najavljuje dugogodišnji suradnik Sven Maričić"Ono što ćemo raditi su osnove 3D modeliranja  za naše polaznike i polaznice i radit ćemo nešto što do sada nismo radili a to je da ćemo direktno, na licu mjesta imati i mini laboratorij s kojim ćemo onda direktno napraviti jedan ili dva primjerka igre i s time da imamo jedno malo iznenađenje. Ako to sve prođe dobro, s obzirom da je riječ o poduzetništvu, planiramo napraviti jednu malu ediciju koju bi onda u suradnji sa Odjelom i sa Domom mladih mogli potencijalno distribuirati a ono što je najbolje ti mali genijalci te male genijalke bit će autori, suautori tog projekta."

S kim surađuju i što je sve predviđeno za djecu u Staroj Sušici? 
"Uspostavili smo suradnju sa Udrugom Kulturni front. To je Udruga koja se bavi razvojem kulture mladih. Zašto smo se obratili upravo njima, znači cijeli ovaj vikend poduzetništva temelji se na tome da mi želimo razvijati kreativnost i inovativnost kod djece, sve ovo ostalo je nekakva dodana vrijednost, nešto čime želimo privući djecu", objašnjava stručna suradnica za programe i projekte Doma mladih Iva Marčelja.

Polaznici škole su učenici 6. i 7. razreda, maksimalni broj upisanih učenika je 30, možete se prijaviti na online prijavnici www.dom-mladih.hr.

Cijena po djetetu iznosi 296 kuna dok Grad Rijeka sufinancira sa 120 kuna a prijaviti se možete do 5. travnja.

Poslušajte prilog Olivere Vinković:

Vikend škola u Staroj Sušici, pripremila Olivera Vinković

Komentari