Kupskom dolinom danas nogama, uskoro biciklima, pa plivački

Kupskom dolinom danas nogama, uskoro biciklima, pa plivački Kupskom dolinom danas nogama, uskoro biciklima, pa plivački
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka
Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Jedanaestim atletskim krosom dolinom rijeke Kupe počeo je bogat program proljetnih i ljetnih događanja u Kupskoj dolini. Kros je i dalje najmasovnija sportsko-turističko-rekreativna manifestacija u Gorskom kotaru.

Iako je zbog krize posljednjih godina smanjen broj organiziranih dolazaka na atletski kros "Novoga lista" odazivom sudionika i ove je godine nadmašio broj žitelja Kupske doline. Udruga Kupa organizirala je i dodatna natjecanja u brzinskom rolanju, uličnoj košarci te nordijskom hodanju.

Predsjednik udruge Davorin Klobučar kao posebnosti krosa ističe što okupljaju sve dobne skupine, predškolce, učenike osnovnih i srednjih škola, aktivne sportaše, rekreativce i veterane: "Sve u svemu, oko 500 ljudi u ovoj lijepoj priči, a ono što je najljepše jest da svi borave u prirodi i nigdje ne izlaze na prometne ceste. Zato je ovaj kros specifičan, jer se odvija isključivo na travnatim površinama."

A današnji je kros, potvrđuje Klobučar, bio tek uvod u brojem događaja sadržajno razdoblje na području Kupske doline. Za lipanj su najavili mogućnost održavanja biciklijade pod nazivom "Stazama Zrinskih i Frankopana". U srpnju slijede 11. plivački miting Kupom uzvodno te navečer istoga dana treći noćni atletski polu maraton kroz dvije države, Hrvatsku i Sloveniju. Dan kasnije bit će i natjecanje u triatlonu.

Sve su to, zaključuje Klobučar, dobre preporuke  za one koji će tijekom narednih mjeseci osvježenje od ljetnih vrućina tražiti uz rijeku Kupu. Javlja Nenad Lučić:

Kros dolinom Kupe, pripremio Nenad Lučić

Komentari