Kvarnerski rekordi: uspjeh koji se gradio bar petnaest godina

Kvarnerski rekordi: uspjeh koji se gradio bar petnaest godina

Trebalo je vremena za gradnju kapaciteta i imidža (Foto: Marko Jurinec / Pixsell)

Već u rujnu rekordi! Razloga za zadovoljstvo svih turističkih radnika Primorsko-goranske županije stvarno ima na pretek. Lijepu i rekordnu 2013. godinu nadjačala je još ljepša i bogatija 2015. Lovorike su odlične, ali bodu ako se na njima zaspi.

Već sad ovo je sezona iz snova. Nećemo je pretvarati u silne cifre, no ovogodišnji je rujan 17 posto jači u noćenjima od lanjskog, a uvod u sezonu bio je 21 posto jači od lani. Sezona je bila šest posto bolja, a u prvih devet mjeseci najmoćnija 2013. nadmašena je za tri posto.

I tu priči nije kraj jer su odlične i najave popunjenosti posezone: Njemci, Austrijanci, Talijani... Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov ističe da je dolazak gostiju s najbitnijih tržišta u rujnu znak da će dolaziti na kraće odmore i puniti predsezonu i posezonu. 

Još je nešto odlično, a to je spoznaja kontinuiranoga rasta cijeloga Kvarnera. Temelj je očito više nego moćan, a Peršić Živadinov to potvrđuje analizama posljednih petnaestak godina: "Na Kvarneru je danas 60 posto više gostiju, zadnjih pet godina 30 posto, što znači pozicioniranje i konstantan rast na međunarodnom tržištu."

Uz to, iz tvrtke Katarina line informacija o popunjenosti kapaciteta plovila kao nikad dosad u listopadu, a iz zračne luke na Krku, ali i iz Županije najava uspostave redovne linije prema bavarskom središtu - Minchenu. Visoko smo poletjeli, vežimo se i... uživajmo! Poslušajte:

Komentari