"Ledeno carstvo" riječkih sinkroplivačica večeras na bazenu na Kantridi

"Ledeno carstvo" riječkih sinkroplivačica večeras na bazenu na Kantridi

S lanjske božićne produkcije sinkroplivačica Primorja (Foto: Mladen Juranović / Primorje Aqua Maris

Na bazenu na Kantridi danas vas očekuje "Ledeno carstvo", božićna revija Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris. Nastupit će gotovo stotinu plivačica - riječkih sirena, uzrasta od pet do dvadeset pet godina.

U bazenu će biti sve plivačice, osim onih koje su spriječene virozom, najavila je glavna trenerica Valeria Petrachina. Pripremile su devet koreografija na teme iz omiljenog crtića "Frozen", pa će revija uz nježnu zimsku glazbu biti kombinacija ljepote pokreta, scenografije i svjetla. "Samo što umjesto snijega i leda imamo vodu", kaže trenerica koja najavljuje bajkoviti oproštaj od godine u kojoj su se plivačice Primorje okitile  brojnim zlatnim medaljama i ostvarile do sada nezabilježenu dominaciju u hrvatskom sinkroplivanju.

"Seniorska i juniorska zlata završila su u našem klubu. Ove smo se godine odlučile okušati i u Rusiji, u Sankt Petersburgu, gdje nismo osvojile medalje, ali su djevojke pokazale izuzetnu sigurnost i bile su najveselije", kaže ponosna Petrachina i dodaje kako su svi treneri na natjecanju u Rusiji primjetili da su djevojke iz Hrvatske ležerne i vedre.

A treniraju naporno i svakodnevno. "I subotom i nedjeljom, jer je jako važno da su na treninzima zajedno, da su sinkronizirane. Treninzi su svakog dana nakon škole, a kad se pripremamo za natjecanja, i prije škole - od 6 do 8 su već na bazenu. Osim plivačkih treninga u bazenu, imaju i puno suhih treninga. Puno je tu brojanja i ponavljanja gimnastičkih pokreta", priča trenerica Valeria, i naglašava kako su plivačice redom i odlične učenice.

"Tko nauči rasporediti vrijeme, biti vrijedan, uporan i uspješan, bit će takav u svim područjima života", ističe. Djevojčice i djevojke trenira čak devet vrsnih trenerica."Dvije su sada na porodiljnom dopustu, što znači da ćemo imati nove plivačice i plivače", kaže Petrachina i poziva dječake i djevojčice da im se pridruže.

Božićna revija "Ledeno carstvo" počet će na riječkom bazenu u 18 sati. Poslušajte razgovor s glavnom trenericom Valeriom Petrachinom:

"Ledeno doba" u bazenu, pripremila Neva Funčić

Komentari