''Lenac'' s Amerikancima iduće dvije godine?

''Lenac'' s Amerikancima iduće dvije godine?

U Doku ''11'' uskoro USS ''Mounth Whitney'' (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Sredinom siječnja 2015. godine u Dok ''11'' riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac" uplovit će USS ''Mounth Whitney", zapovjedni brod 6. flote američke ratne mornarice. Partnere u brodogradilištu obišlo je danas američko izaslanstvo.

Posao sklopljen 10. rujna, svi su uvjereni, bit će gotov u dogovorenih 85 dana. Postoji uzajamno povjerenje temeljeno na dosad dobro obavljenom remontu, što su potvrdili i američki ambasador Kenneth Merten i vojni ataše Doug FahertyPredsjednik Uprave LencaRobert Škifić ne krije zadovoljstvo zbog povjerenja koje im je opet ukazano u konkurenciji šest mediteranskih brodogradilišta i zbog posla koji tek predstoji: Dobili smo ugovor na 21 milijun dolara za šest mjeseci remonta i preinake. 

Američki naručitelj je i za 2016. ponudio slično obiman remont i radove na brodu, a u Lencu se nadaju pobjediti i na tom tenderu, što bi značilo punu zaposlenost brodogradilišta iduće dvije godine. To je dobra informacija za više od 500 radnika, a siguran posao informacija dobra za cijelo riječko gospodarstvo.

Lenac je u prva tri kvartala godine poslovao dobro, još uvijek se radi na dvadesetak milijuna eura vrijednoj preinaci kabelopolagača Enterprisea. S nestrpljenjem čekaju uplovljavanje impozantnog USS Mounth Whitney, broda dugačkog 189, širokog 33 metra. Javlja Josip Krmpotić:

Komentari